Po osobi:
- komad pilećeg filea, kao ovaj na slici
- tanak komad šunke
- tanak komad kačkavalja
- kašika kisele pavlake
- si i biber po ukusu
- još neki začin (Možda kari ili samleven kim ili neka mešavina po vašem ukusu.)
- kašika maslinovog ulja
Trebaće vam još i:
- čaša piva
- kašika bibera u zrnu
- neko povrće kao dodatak
- malo maslaca ili neutralne pavlake
Vreme pripreme: oko 30 minuta (računam samo pečenje).
Težina: srednje-teško.
Pileći file raseći uzduž. Tačnije napraviti džep u koji dodamo šunku, kačkavalj i pavlaku. Začinimo po želji i premažemo ga maslinovim uljem. Pečemo na gril tiganju. Na srednjoj vatri. Po 15-ak minuta sa obe strane. Sa samo jednim okretanjem.
Kad budu gotovi izvadimo ih iz tiganja, a u isti sipamo čašu piva. Pustimo da kratko vri. Da se sa dna tiganja skine ono zalepljeno od pečenja mesa i da se pivo redukuje za jednu trećinu. Dodamo biber u zrnu. I to je sos. Barem mislim, jer ovo je slika od pre dve godine. Zašto li nisam stavio malo malslaca ili neutralne pavlake? Sos bi svakako izgledao lepše.