субота, 25. октобар 2014.

Pržene bukovače



























Za četiri osobe;

  • pakovanje bukovača
  • 6 kašika brašna
  • 200 ml vode
  • prstohvat bibera
  • kašičica kajenskog bibera
  • oko 200 ml ulja za prženje
  • so i biber po ukusu


Vreme pripreme: oko 45 minuta.
Težina: srednje teško.

Potrebno je od vode i brašna napraviti smesu gustine one za palačinke. Smesu začinite kajenskim biberom i sveže samlavenim crnim biberom. Svaku pečurku umočite u pomenutu smesu i spustite u vrelo ulje. Potrebno je da u dubljem tiganju imate oko 1 cm ulja. Izvadite pečurke kad budu reš crvene ostavite ih preko papirnog ubrusa da se ocede. Posolite ih i dodatno pobiberite.

Preliv:

  • dva čena belog luka
  • 150ml majoneza
  • sok od jednog limuna
  • so i biber


Beli luk dobro izlupate u avanu pa izmešate sa ostalim sastojcima.