Za dve osobe:
- komad pilećeg filea, oko 200 grama
- jedno jaje
- 3-4 kašike prezle
- prstohvat bibera
- kašičica slatke aleve paprike (ovoga sam se kasnije setio jer mi kugle na slici deluju malo anemično)
- kašika soja sosa
- malo praziluka i šargarepe seckanih na trakice, kao sa slike
- 500 ml vode + pileća kocka za supu (za 500 ml)
- jedna-dve crvene ljute paričice
- 200 grama bambusovih izdanaka (iz konzerve, seckani na listiće)
- dve kašike kikiriki ulja
- dve kašike soja sosa
- kašika fiš sosa
- kašika slatko-ljutog sosa
- kašičica narendanog, svežag đumbira
- dva štapića sušene limunske trave
- kašika soka od limete
- 50-ak ml vode sa razmućenom kašikom gustina
Vreme pripreme: oko 45 minuta.
Težina: srednje-teško.
U šerpi zagrejemo 500 ml vode. U njoj skuvamo pileće belo meso. Piletinu izvadimo a u vodu stavimo limunsku travu, đumbir i kocku za supu, pa smanimo vatru na "keca". Skuvano pileće naseckamo na najsitnije komadiće i dodatno ih izgnječimo viljuškom. Prebacimo ih u pogodnu činiju i dodamo: jaje, prezlu, kašiku soja sosa, biber i alevu papriku. Lepo umesimo rukama i napravimo loptice, veličine onih za ping-pong, ili manje. Ako je potrebno dodamo još prezle. Napravljene kuglice ubacimo u šerpu sa pilećim bujonom i đumbirom i kuvamo par minuta. U međuvremenu u voku, na kikirikijevom ulju par minuta pržimo bambusove izdanke. Sada u vok prelijemo i vodu sa pilećim kuglicama. Dodamo i šargarepu, praziluk i ljutu papričicu. Dodamo dve kašike soja sosa, fiš sos i slatko-ljuti sos. Dodamo malo soka od limete i vodu sa gustinom, pa pustimo da kratko vri - možda 5 minuta.