Sastojci:
- 500 grama smrznutih škampa
- kapar - jedna kašika
- pola glavice crvenog luka - krupnije seckan
- dve čena belog luka - krupnije naseckana
- 5-6 naseckanih zelenih maslina
- sitno seckan svež peršun
- 5-6 kašika maslinovog ulja
- sok od pola limuna
- kašika belog vinskog sirćeta
- so i biber po ukusu
- 4 lista zelene salate
- zeleni biber, krupno samleven, za kraj
Vreme pripreme: 15 minuta.
Težina: lako!
Dakle, salata od škampa. Škampe treba kuvati oko 10-15 minuta. Iscediti. U istu šerpu sada dodti sve ostale sastojke. Promešati. Na tanjir za serviranje staviti zelenu salatu. Presuti škampe iz šerpe. Staviti u frižider da se malo rashlade. Pre serviranja dodati još malo maslinovog ulja i krupnije samleven zeleni biber.