Greek salad. English translation at the bottom of this page. Sastojci:
- dva srednja paradajza (malo tvrđi)
- jedan krastavac (može oljušten, lepše sa korom)
- jedna glavica crnog luka (naseckate na kolutove pa rukom odvojite prstenove; možete seckati i na neki drugi način)
- jedna zelena paprika (isto na kolutove)
- kriška feta sira (najlepše ovčijeg feta sira)
- so po ukusu
- 5 kašika maslinovog ulja
- prstohvat origana
Vreme pripreme: 10 minuta.
Težina: lako!
Težina: lako!
A, evo još jedne fotografije. Da malo otvorimo apetit.
Ouzo. Podrazumevano piće uz grčku salatu. Može i Metaxa, ja ne bih odbio.
Evo ispod još jedne, jer ne mora sve uvek isto. Neoljušten krastavac, običan crni luk, kozji sir. Obavezno maslinovo ulje.
Greek salad
Ingredients
- two medium tomatoes
- one cucumber cut into slices
- one onion cut into slices, or rings as at my photos
- one green pepper cut into rings
- slice of feta cheese (best sheep feta)
- salt to taste
- 5 tablespoons olive oil
- pinch of oregano
Just mix all the ingredients. Season with
salt, olive oil and oregano.
Нема коментара:
Постави коментар