Potrebno:
- komad svinjskog filea
- malo soli i bibera
- 50-ak grama maslaca
- malo neutralne pavlake
- par krompira
- malo šampinjona
Vreme pripreme: oko 40 minuta.
Težina: lako.
Svinjski file iseći uzduž, pa popreko. Da dobijete 4 lepa parčeta. Salt & Papper. Ispeći na puteru, na gril tiganju. Izvaditi. U tiganj dodati još malo putera, pa propržiti i šampinjone. Salt & Papper. Kad izvadite i šampinjone u tiganj dodate pola čaše vode, pa pustite da provri, da se ostatak od putera, mesa i šampinjona odlepi sa dna tiganja. Zatim u to dodajte malo neutralne pavlake i možda još malo putera - i to je sos.
U drugi tiganj, najbolje teflonski, sipati ulje, dodati prstohvat šećera, pa ispržiti čips od mladog krompira. Posoliti. Sve preliti sosom a zatim i sitno seckanim svežim peršunom (može i sušen, kao u lošijim kafanama - meni vrlo bliskim).
U drugi tiganj, najbolje teflonski, sipati ulje, dodati prstohvat šećera, pa ispržiti čips od mladog krompira. Posoliti. Sve preliti sosom a zatim i sitno seckanim svežim peršunom (može i sušen, kao u lošijim kafanama - meni vrlo bliskim).