Potrebno:
- testo za picu (vidi picu sa sardinama i inćunima ili picu sa gorgonzolom i jabukama)
- dve veće crvene paprike (Može i da se ušara sa onim španskim crvenim, žutim i zelenim paprikama. Paprike ispečete na ringli šporeta, da pocrne sa svih strana. Stavite ih u kesu za zamrzivač, zavežete i pokrijete krpom. Neka stoje 20-ak minuta. Sada ih oljuštite, očistite od semenki i naseckajte na trake. Nikako ih ne perite.)
- jedna ili dve kranjske kobasice naseckane na kolutiće
- kačkavalj, bar 150 grama, naseckan na kockice
- šampinjoni naseckani na listiće
- prstohvat sveže samlevenog bibera
- prstohvat morske soli
- malo suvog bosiljka i majčine dušice
- 2-3 kašike maslinovog ulja (Ja sam koristio jedno u kojem imam dve grančice svežeg origana i par čenova belog luka, fenomenalne arome
- 2-3 kašike kečapa ili paradajz pirea
Vrema pripreme: 30-ak minuta (treba jedno dva sata za testo i 20-ak minuta za pečenje)
Težina: lako (osim testa)
Razvući testo u krug, na debljinu od 5mm. Ostavite ivice malo debljim. Stavite u tepsiju na koju ste prethodno naneli malo brašna. Namažite paradajz pireom, malo posolite (ili ne morate ako koristite kečap). Uzdignute ivice testa ne premazujte, tako će još malo da porastu u toku pečenja. Stavite sve preostale sastojke, lepo ih rasporedite. Pecite na minimum 250 stepeni C, 15-20 minuta.
Kad već pečete paprike, ispecite malo više, obradite ih na opisan način pa ih sutra ujutru kratko propržite i dodajte umućena jaja sa malo soli. Pržite par minuta, pa okrenete kao palačinku. Ostavite još minut-dva. Ja volim jaja malo rovita. Sjajan omlet.