Za dve osobe:
- 4 kriške starog hleba
- dva jaja
- jedna crvena paprika
- jedna zelena paprika
- jedna zelena ljuta papričica
- 50 grama pečenice ili šunke (možda kulen)
- 50 grama kačkavalja
- so i biber po ukusu
- dve kašike maslinovog ulja
Vreme pripreme: oko 30 minuta.
Nožem pažljivo odvojite sredinu od sve 4 kriške hleba. Pazite da kora i sredina ostanu nepokidani. Sačuvajte. Iseckajte jednu crvenu i jednu zelenu pariku na kockice ili kraće trake. Kratko ih propržite na tiganju sa malo maslinovog ulja. Dodajte na kockice iseckanu šunku (pečenicu, kulen ili neku ljutu kobasicu). Pržite još 5 minuta. Sadržaj iz tiganja u samom tiganju odvojite na 4 dela. Preko svakog dela stavite koru hleba; tačnije okružite ga korom od hleba. U svaki krug ubacite i kockice kačkavalja. Pržite par minuta dok kačkavalj ne počne da se topi. U svaki krug sada ulijete umućena jaja. Pokrijete sredinom od hleba. Okrenete i pečete još 4-5 minuta.