Za 4 osobe potrebno:
- 1 kilogram telećih šnicli - izlupane kuvarskim čekićem, posoljene i pobiberene
- 100-ak grama brašna
- dva jaja
- oko 150 grama pomešane prezle i parmezana, pola-pola
- 5-6 kašika maslinovog ulja
- 3-4 čena belog luka - sa ljuskom, samo lako pritisnuta
- 2-3 lovorova lista
Za preliv:
- 50 grama maslaca
- 100 grama nekog plavog "buđavog" sira
- 50ml neutralne pavlake
Vreme pripreme: oko 50 minuta.
Težina: srednje teško.
Teleće šnicle, izlupane,
posoljene, pobiberene. Uvaljate ih u brašno, pa u umućena jaja, pa u pomešanu prezlu i parmezan
(pola-pola). Pržiti na tišoj vatri, u maslinovom ulju. U ulje, između šnicli,
dodati nekoliko listova lorbera i nekoliko čena belog luka (u ljusci). Kasnije
ih poslužiti uz šnicle.
U manjoj šerpi rastopiti
maslac i “buđav” sir, dodati malo mleka (ili pavlake za kuvanje) – do željene
gustine sosa, kojim ćete preliti meso i povrće po serviranju.
Povrće je iz kesice - smrznuto; samo kratko prokuvano, možda 5-6 minuta.
Povrće je iz kesice - smrznuto; samo kratko prokuvano, možda 5-6 minuta.
Posluženo uz domaće crno vino - Frankovka.