Za karaša u pivskom testu potrebno:
- kilogram karaša
- so, biber, aleva paprika i biljni začin po ukusu
- dve kašike belog brašna
- dve kašike kukuruznog brašna
- pola kašičice praška za pecivo
- pola čaše piva
- jedan žumanac
- dva belanca
Vreme pripreme: oko 45 minuta.
Težina: srednje teško
Izmešati dve pune kašike belog brašna, dve kašike kukuruznog brašna i malo praška za pecivo. Dodati otprilike pola čaše piva i jedan žumanac pa umutiti u smesu gustine one za palačinke (kao da je znam da spremim palačinke). Belance posebno umutiti (najbolje mikserom) u čvrstu penu, pa lagano umešati u prethodno pripremljenu smesu.
Prethodno upecati par kilograma karaša. Očistiti. Izmešati so, biber, biljni začin, i alevu papriku, pa dobijenom smesom dobro začiniti ribu.
U dubljem tiganju dobro zagrejati ulje. Onda jednostavno uhvatiš ribu za rep, umočiš u smesu od piva, brašna i jaja, pa spustiš u vrelo ulje.
Za prilog: kapar, sitno seckan crni luk, majonez i malo limunovog soka.
Нема коментара:
Постави коментар