недеља, 27. мај 2012.

Skuša 2



























Po osobi:


  • jedna veća skuša - bez glave, isečena uzdužna dve polovine; ili kao gore na tanjiru jedna i po
  • jedan limun
  • 2-3 čena belog luka
  • 2 kašike svežeg, sitno seckanog peršuna
  • so i biber po ukusu
  • 2-3 kašike limunovog soka
  • 20-ak grama maslaca
  • prstohvat mešanog začinskog bilja (ruzmarin, majčina dušica, bosiljak...)


Vreme pripreme: oko 30 minuta.

Težina: lako.

Skušama odseći glave, uzdužno ih iseći na polovine. So, biber i maslinovo ulje. Peći na gril tiganju sa samo jednim okretanjem. Pred kraj pečenja dodati sitno seckan svež peršun, malo limunovog soka i beli luk. Servirati na tanjir sa kolutovima limuna i kockicama krompira, kuvanih u slanoj vodi. 

Rastopiti malo maslaca, dodati malo maslinovog ulja, majčinu dušicu i bosiljak. Preliti sve u tanjiru. 

Sačekati par minuta da maslac počne da se steže, da se vidi. Dodati još malo soli i bibera pa poslušiti.

Obzirom da je jelo vrlo "fino" ovde bih se (priznajem, dosta teško) odrekao špricera i išao na čisto belo vino. Možda Chardonnay? Možda neka lepa čaša? Da pomenem i moju drugu omiljenu seriju - Frasier.

Нема коментара:

Постави коментар