Po osobi:
- jedna veća skuša - bez glave, isečena uzdužna dve polovine; ili kao gore na tanjiru jedna i po
- jedan limun
- 2-3 čena belog luka
- 2 kašike svežeg, sitno seckanog peršuna
- so i biber po ukusu
- 2-3 kašike limunovog soka
- 20-ak grama maslaca
- prstohvat mešanog začinskog bilja (ruzmarin, majčina dušica, bosiljak...)
Vreme pripreme: oko 30 minuta.
Težina: lako.
Skušama odseći glave, uzdužno ih iseći na polovine. So, biber i maslinovo ulje. Peći na gril tiganju sa samo jednim okretanjem. Pred kraj pečenja dodati sitno seckan svež peršun, malo limunovog soka i beli luk. Servirati na tanjir sa kolutovima limuna i kockicama krompira, kuvanih u slanoj vodi.
Rastopiti malo maslaca, dodati malo maslinovog ulja, majčinu dušicu i bosiljak. Preliti sve u tanjiru.
Sačekati par minuta da maslac počne da se steže, da se vidi. Dodati još malo soli i bibera pa poslušiti.
Obzirom da je jelo vrlo "fino" ovde bih se (priznajem, dosta teško) odrekao špricera i išao na čisto belo vino. Možda Chardonnay? Možda neka lepa čaša? Da pomenem i moju drugu omiljenu seriju - Frasier.
Нема коментара:
Постави коментар