Za dve osobe:
- dva parčeta pilećeg belog mesa iseckana na kockice srednje veličine (marinirana 30-ak minuta u mešavini: 1 supena kašika soja sosa, supena kašika belog vina, supena kašika susamovog ulja, ravna kašičica skroba i 2-3 kašike vode)
- ulje za prženje
- jedna vezica mladog crnog luka - iseckana na parčiće dužine oko 2cm
- dva čena belog luka
- 5-6 suvih crvenih ljutih papričica (facing heaven papper)
- šaka kikirikija (pečen, bez ljuske)
- kašika soja sosa
- kašika nekog čili sosa (Tabasko ili neka jeftinija varijanta)
- kašičica sirćeta
- kašičica braon šećera
- kašika belog vina
Vreme pripreme: oko 20 minut (plus 30 za mariniranje piletine).
Težina: srednje teško.
Pileće belo iseći na krupnije kocke. Napraviti marinadu od jedne supene kašike soja sosa, supene kašike belog vina i susamovog ulja. Dodati i ravnu kašičicu skroba umešanu u malo vode (možda dve supene kašike). Piletinu marinirati oko 30 minuta.
Težina: srednje teško.
Pileće belo iseći na krupnije kocke. Napraviti marinadu od jedne supene kašike soja sosa, supene kašike belog vina i susamovog ulja. Dodati i ravnu kašičicu skroba umešanu u malo vode (možda dve supene kašike). Piletinu marinirati oko 30 minuta.
Izvaditi piletinu iz marinade i kratko pržiti u voku na jakoj vatri. Dodati mladi crni luk, dva čena belog luka, ljute papričice (postoje one koje se gaje u kući i rastu prema gore, a imaju vrlo lep engleski naziv - facing heaven papper), kikiriki. Kratko propržiti. Na kraju preliti ostatkom marinade u koju ste dodali još: kašiku soja sosa, dve kašike nekog čili sosa, kašičicu sirćeta, kašičicu braon šećera, kašiku belog vina, eventualno još pola kašičice gustina (skroba).
Jelo treba da bude jako ljuto.
Нема коментара:
Постави коментар