Sjajan način da pripremite mladi krompir. Potrebno po osobi:
- tri mlada krompira srednje veličine, oljuštena i krupno narendana
- ulje za prženje
- malo soli i sveže samlevenog crnog bibera
Vreme pripreme: oko 25 minuta (za jednu ovakvu "palačinku").
Težina: lako.
Narendan krompir posolite, pobiberite i ostavite 5-10 minuta. Sada ga rukama dobro ocedite. U malom teflonskom tiganju zagrejete 3 kašike ulja. Dodate krompir do debljine oko 2 cm. Malo izravnjate odozgo da se popune sve praznine i dobije ovakva palačinka kao na slici. Pečete 10-ak minuta na niskoj temperaturi. Okrenete pažljivo, kao palačinku. Drugu stranu pečete još 7-8 minuta.
Ovde gore je poslužen sa prelivom od kozjeg sira, kiselog mleka, sitno seckane zelene ljute papričice, belog luka i narendanog krastavca. Sa malo sveže samlevenog kima odozgo.
Dole je sa malo kratko prženog vojvođanskog kulena, plus jaje "na oko". Jaje naravno isprženo u masti od kulena.
Volim Rosti i pravim ih redovno.ustvari volim sva jela od krompira..on je nekako uvek zanemaren a ima toliko mnogo recepta u kojima se može upotrebiti.
ОдговориИзбриши