Za dve osobe:
- 200 grama kineskih rezanaca (chow main) – kuvati ih oko 5 minuta pa procediti
- 100 gama tofu sira naseckanog na kockice (oko 1ccm)
- dve kašike ulja od kikirikija
- manja šargarepa naseckana na duže prutiće
- komadić korena celera naseckan na prutiće
- stapić mladog belog luka naseckan koso na kolutiće – desetak kolutića
- pazilik naseckan koso na kolutove – desetak kolutova
- polovina glavice cvenog luka – sitno naseckan
- bamija – dve manje nasekane koso
- kašika svetlog soja sos
- kašičica fiš sosa
- kašičica (ili pola) čili praha
- kašičica smeđeg šećera
- šoljica vode sa pola kašičice gustina
Vreme pipreme:
oko 30 minuta.
Težina: lako.
U dorbo
zagejanom voku na ulju od kikirikija propžite cveni luk. Dodajte kockice tofu
sira. Pžite 3-4 minuta pa dodajte povrće. Pžite sve još 3-4 minuta, zatim
ubacite i rezance. Još 3-4 minuta prženja pa dodajte smešu vode, gustina, soja
sosa, fiš sosa, čilija i smeđeg šećera. Neka vri jedan minut. Dobro promešate
da povće i rezanci sa svih stana budu prekiveni sosom.
Нема коментара:
Постави коментар