Ako se šlogiram biće to za vikend. Evo jednog laganog doručka. Podelite ga sa porodicom za vikend. Ili pojedite sve sami posle noćne smene. Potrebno:
- komad svinjskog karea bez kosti, oko 300 grama (Ne preferiram ovaj deo jer je prilično suv i krt. Ali eto ostalo u frižideru. Isecite ga na tri parčeta debljine oko 2cm i onda ih kuhinjskim čekićem izlupajte na 1cm. Pobiberite, premažite maslinovim uljem. Neka stoje tako neko vreme. Ja sam ih ostavio preko noći.)
- tri kriške crnog hleba
- tri jaja
- malo maslaca
- malu ulja
- malo soli
- sok od pomorandže i rotkvice
Vreme pripreme: oko 30 minuta.
Težina: lako.
Trebaće vam teflonski tiganj. Rastopite 40 grama maslaca i na njemu kratko prepečete hleb. Po pet minuta sa obe strane. Samo da uhvati koricu i upije maslac. Izvadite na tanjir i posolite (možda malo ljute aleve). Sada na vreo tiganj bacite nauljane šnicle. Pečete po 7-8 minuta sa obe strane. Izvadite ih preko hleba i posolite. U tiganj dodate malo ulja i ispržite jaja. Ona idu preko šnicli. I to je to.