Pepperoni, to su neke italijanske dimljene kobasice. Mi ćemo to lepo da zamenimo kulenom i sremskom kobasicom. Dakle:
- 100 grama tanko narezanog kulena
 - 100 grama tanko narezane sremske kobasice
 - 5-6 tankih komada dimljene slanine
 - 150 grama mocarele, iskidane prstima na manje komade
 - 4 kašike nekog ljutog sosa; Tabasko, ili bolje neka jeftinija varijanta
 - prstohvat morske soli
 - prstohvat sveže samlevenog šarenog bibera
 - 2 kašike maslinovog ulja
 - pola paradajza i par listova svežeg bosiljka za ukras
 
Vreme pripeme: pica se peče 10-15 minuta na 270 stepeni; e sad, koliko vremena treba za testo najbolje pogledati picu No I, na ovom blogu.
Težina: lako, izuzev spremanja testa (na kraju može se kupiti i gotovo - mada mnogo lošije od ovog!)
Testo razvući u krug. Neka bude tanko oko 5mm. Staviti ga u tepsiju na koju ste prethodno naneli malo brašna. Premazati testo ljutim sosom, pa dodati sve ostale sastojke. Peći u rerni na maksimalnoj temperaturi, kod mene je to 275 stepeni C. Potrebno je 10-15 minuta.
