Baked sardines. English translation at the bottom...
Potrebno:
- jedna kesa smrznutih papalina (Girice ili srdele, kako god. A mogu i domaće belice...)
- 4-5 kašika maslinovog ulja
- 3-4 kašike kukuruznog brašna (Obično koristim belo kukuruzno brašno. Ovaj put sam imao nešto bolje - belo kukuruzno brašno izmešano sa mlevenim bademom; ostalo od pastrmke sa bademom.)
- jedna kašičica belog luka u prahu
- so i biber (Videti šta piše na kesi, neke papaline su slane, i to prilično; ne mogu da se jedu ako se doda još malo soli.)
- dve kašike kapra (Neobavezno. Kad imam - dodam.)
- dve kašike na kockice seckanog sušenog paradajza (Lepo ali neobavezno; recimo ako mu ističe rok trajanja, pa da se ne baci.)
- kašičica rendane kore od limuna
- dve kašičice parmezana
Vreme pripeme: 20 minuta.
Težina: lako.
Ovo je recept koji sam pokupio sa kese papalina. Samo sam ga još pojednostavio papirom za pečenje. Papaline očistiti (rasporiti i očistiti to malo crevca što imaju), oprati, osušiti papirnim ubrusom i staviti u tepsiju, preko papira za pečenje. Posoliti i pobiberiti. Dodati beli luk u prahu. Preliti maslinovim uljem. Posuti kukuruznim brašnom. Peći 20-ak minuta na 200 stepeni C.
Možete dodati ruzmarin ili na kolutove naseckane masline.
Ako se odlučite za parmezan, kapar ili sušeni paradajz; ili svež beli luk - možete ih staviti pred kraja pečenja. Poslednih 5 minuta (lako izgore).
Preliv mi je klasičan - sok od limuna, malo vinskog sirćeta, malo maslinovog ulja, svež peršun, beli luk, so i biber.
Možete dodati ruzmarin ili na kolutove naseckane masline.
Ako se odlučite za parmezan, kapar ili sušeni paradajz; ili svež beli luk - možete ih staviti pred kraja pečenja. Poslednih 5 minuta (lako izgore).
Preliv mi je klasičan - sok od limuna, malo vinskog sirćeta, malo maslinovog ulja, svež peršun, beli luk, so i biber.
Baked sardines:
- a bag of frozen sardines, 500 grams
- 4-5 tablespoons of olive oil
- 3-4 tbsp corn flour
- teaspoon of garlic powder
- salt and pepper
- teaspoon grated lemon peel
- two tablespoons of grated Parmesan cheese
Preparation time: 20 minutes.
Weight: easy.
Clean sardines, wash them, dried with a paper towel and place in a baking pan over baking paper. Season with salt and pepper. Add garlic powder. Sprinkle with olive oil. Sprinkle corn flour. Oven for 20 minutes at 200 degrees C.