Evo jedne ljute i pikantne supe. Moglo bi se reći da je tajlandska. Nisam baš stigao do Tajlanda, samo negde gde imaju dobro snabdevene supermarkete. Sledi nedelja tajlandske kuhinje. Za recimo 4 osobe:
- 2 škarpine isečene na 4 parčeta
 - kašičica-dve ulja za prženje
 - dve kašike sitno naseckanog crnog luka
 - jedan čen sitno naseckanog belog luka
 - 1 litar bujona od povrća (jednostavno litar vrele vode i dve kocke za supu; imate one za supu od ribe)
 - jedan "struk" sveže limunske trave
 - 3-4 lista od limete
 - galangal - recimo jedan koren
 - đumbir - recimo jedan manji koren
 - dve kašike fiš sosa
 - dve kašike soja sosa
 - dve kašike soka od limete
 - 2-3 crvene ljute papričice
 - pola pakovanja šampinjona
 - malo bibera
 - malo svežeg korijandera; ili peršuna
 
Vreme pripreme: oko 45 min.
Što se tiče sastojaka, ovako: 
- Galangal zboravite (Sličan je đumbiru, ljut, ali nešto drugačije arome. Mene podseća na orbit-eukaliptus ali se u završnpj kombinaciji i ne primećuje).
 - Lišće od limete zamenite kašičicom narendane kore od limete.
 - Limunska trava je super, onako citrusna. Mada se neće mnogo primetiti od đumbira, soka i kore od limete.
 
U pogodnoj šerpi propržite sitno seckan crni i beli luk. Dodajte na listiće seckane šampinjone. Dodajte sitno seckane limunsku travu, galangal, đumbir, lišće od limete i čili papričicu. Nalijete bojonom. Dodate fiš sos i soja sos. Dodajte sok od limete. Neka vri 20-ak minuta da se ukusi sjedine. 
Zatim ubacite komade škarpine. Više ne mešajte. Neka tiho vri još 15 minuta.

